Poetics of the Forrest

"Extension of the Interior"

Waterloo, Canada, 2016 | Interior

 

Working closely with the architects, this unique piece was made for an exterior wall of an extension of a residence surrounded by a forest. The character is Jurin, which translates to Poetics of the Forest. This particular character was chosen to fill a 5 by 2 meter concrete wall that faces a forest of Maple trees. The driving force behind this monumental work was to create a dialogue of mirroring and inflection between the two surfaces; the character of the forest and the forest in front of it share an ineffable resonance. The calligraphy wall can harmonize with the changing winds of the seasons, can bask in the sunshine or the moonlight, and move with the sunset. The serene beauty of this calligraphic piece arises from the dignified posture it strikes as it stands both within and apart from its natural environment.

 

樹林

幅4.5メートル、高さ2メートルのパティオの壁一面に書いた「樹」の文字。

何本もの大きなメープルツリーと対峙する壁に、太い幹や揺れる枝との対話ができる

「樹林」のイメージを込めた書風で書き上げた。木々との会話、季節ごとに吹く風との調和、朝日を浴びて、黄昏の揺らぎ、、、

自然の中に凛として立つ書が出来がった。